VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS ÉS KOBZA VAJK GROUP KONCERT A FONÓBAN

Idő: 2013. Április 13.
Helyszín: Fonó Budai Zeneház 1116 Budapest, Sztregova u. 3.
A belépő 1500FT.

Ünnepélyes, zene általi átváltozás eredeti önmagunkba!!! "Szent révület ez, ami valami olyat ad vissza az embernek, ami ugyan el nem veszett, de ilyen minőségben ritkán jelenik meg életünk sodrában. Elementáris, ösztönös, ezzel együtt mégis ott vannak a magasabb szférák, lelkünk legmélyének örömkiáltásai, a valódi szabadság szelleme, a természet, az istenek es az ember között átívelő híd." http://blog.isztan.eu/2009/08/30/vagtazo-csodaszarvas-bosztorpusztan/

Részletes program:
20:00 Kobza Vajk Group
21:00 Vágtázó Csodaszarvas

KOBZA VAJK GROUP

Szakrális, belső kozmoszból építkező muzsika, orientális nyelven.
"...ez a zenekar olyan különleges, varázslatos zenéket is játszik, ami a világon egyedülálló, és egyben lenyűgöző hatású, egyfajta utazás az évmilliókhoz, a letűnt korok örökké ragyogó emlékéhez. Remélem, ezzel a koncerttel is sikerül felhívni rájuk a figyelmet. Nem látok az elkövetkező 15 év számára nagyobb zenei ígéretet annál a zenénél, amit ők játszanak." (Grandpierre Atilla - csillagász)


Tagok:

Kobza Vajk - oud, saz, gusli, kobza;
Bakos Csaba - derbuka, davul, def, riq;
Török Vidor - nyenyere, citera;
Kiss János - duduk, kaval, doromb;
Lévai Gábor - nagybőgő

A koncerten közreműködik:
Gebri Bernadett - ének,
Tímár Sára - ének

Info: www.kobzavajk.com


VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS

A Vágtázó Csodaszarvas egyedülállóan eredeti, friss, életerős népzenét játszik, visszaadja az ősi népzene eredeti légkörét. Megelevenednek a belső természeti erők, a zenészek és a közönség a zene magát teremtő varázserejének hatása alatt egyre jobban felszabadulnak, belekóstolnak az igazi, természetes életbe. Vannak, akik világmegváltó zenének érzik, amit a VCSSZ művel. Előfordult az is, élménybeszámolók szerint, hogy a zene hangjai a koncert csúcspontjain kapcsolatfelvételt teremtenek egy magasabb civilizációval. A zenekar fél éve nem játszott együtt, és nagyon várják az alkalmat. Ünnepélyes, zene általi átváltozás eredeti önmagunkba!

A kritika szerint:
"Grandpierre Atilla mindig lélekből énekel. Elveszíti önmagát a színpadon, hagyja, hogy eszközzé váljon a zene kezében, s annak üzenetét közvetítse. Ezért aztán aligha akad más olyan muzsika, amellyel ennyire hatásosan győzhetnénk meg nemzeti múltunk, örökségünk hatalmas, máig ható erejéről honfitársainkat és akár az egész világot, mint a Vágtázó Csodaszarvas zenéje. Aki egyszer meghallja, soha többet nem felejti el, mindig keresni fogja."Tagok:

Grandpierre Atilla, ének,
Bakos Csaba, csángó dob, derbuka, riq,
Benkő Róbert, bőgő,
Bese Botond, kecskeduda,
Fazekas András, dob, ütőshangszerek,
Fábri András, ciszter, akusztikus gitár,
Fábri Géza, tambura, koboz, ud,
Gebri Bernadett, ének,
Orczi Géza, tapan, saz, buzuki, dzura, bolgár tambura, tamburica,
Vaskó Zsolt, kínai fuvola, töröksíp, szaxofon, furulyák, duda


Info: www.vagtazocsodaszarvas.hu
Vágtázó Csodaszarvas 2011 Minden jog fenntartva by MD